Strip
Nederlands

Roodheidswaanzin

Kim Duchateau (auteur)

Roodheidswaanzin

In de reeks:
Esther Verkest, het bloedmooie alter ego van tekenaar Kim Duchateau, is 10 jaar geworden. Oud genoeg dus om terug te blikken op een decennium van roodheidswaanzin.
Titel
Roodheidswaanzin
Auteur
Kim Duchateau 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Oogachtend, 2011
128 p. : ill.
ISBN
9789077549667 (paperback)

Besprekingen

Kim won in 2007 de stripprijs de Gouden Adhemar en behoort sindsdien tot de gevestigde stripnamen. Dat werd nog eens bewezen door een kleine tentoonstelling in het Stripmuseum, naar aanleiding van de tiende verjaardag van de sexy cartoonvamp Esther Verkest, bekend uit P magazine. In deze kloeke bundeling van haar avonturen zie je nog beter dan anders hoe hij zich amuseert met stijlen, experimentjes en persiflages.
Altijd geslaagd zijn de pagina’s in de stijl van oude strips als ‘de familie Snoek’ of ‘Jommeke’, net zoals een parodie op Peanuts. Ook vakantieboekachtige doetekeningen horen daarbij (‘Welke festisj hoort bij welke persoon?’ Of ‘Zal Esther gillen van genot of van pijn: een dradenwirwar tussen kunstpenis, zelfmoordterrorist en slashermachine’). 
Aan ideeën geen gebrek bij Kim, al zijn ze niet allemaal even goed, maar daar stoort hij zich niet aan. Voordeel is dat zijn grappen altijd fris overkomen, maar die impulsiviteit levert niet altijd een geslaagde poin…Lees verder

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia