Strip
Nederlands

Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago

+1
Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago
×
Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago

Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago

Persoonlijk reisverslag in teksten en tekeningen
Titel
Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago
Auteur
Judith Vanistendael
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Oog & Blik, 2015
88 p. : ill.
ISBN
9789054924470 (hardback)

Besprekingen

In het voorjaar van 2010 heeft de auteur, striptekenares en illustratrice, in circa zes weken de voettocht naar Santiago de Compostela afgelegd, vanaf St. Jean-Pied-de-Port aan de Frans-Spaanse grens tot Finisterre aan de kust. Zoals bij velen speelde ook bij haar vanaf het begin de vraag 'Ben ik een pelgrim of niet?', om daar gaandeweg pas een antwoord op te kunnen geven, dan wel het antwoord aan de lezer over te laten. In deze uitgave biedt zij, na een korte inleiding, het verslag van haar tocht met zijn ups and downs als een beeldverslag, aangevuld met wat handgeschreven tekst en een enkele foto. In ongeveer vijftig zeer mooie, sfeervolle tekeningen (zwart-wit) en aquarellen (kleur) heeft ze haar impressies vastgelegd van personen die ze ontmoette of toevallig zag, van landschappen, pleintjes, gebouwen, barretjes enzovoort. Het blijft natuurlijk een persoonlijk verslag, maar de tekeningen zullen voor veel Santiago-gangers zeer herkenbaar zijn.

Over Judith Vanistendael

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Judith Irene Vanistendael (Leuven, 1974) is een Belgische striptekenares en illustratrice.

Biografie

Na het secundair onderwijs studeerde ze één jaar aan de Hochschule der Künste te Berlijn. Daarna behaalde ze een licentie in de kunstwetenschappen aan de UGent. Daarna volgde ze nog een postgraduaatopleiding in Sevilla. Ondertussen tekende ze de illustraties voor Vlaamse Sprookjes van haar vader Geert van Istendael.

Terug in België werkte ze op verschillende plaatsen, maar besliste uiteindelijk zich toe te leggen op het tekenen. Ze schreef zich in 2000 in voor de opleiding Beeldverhaal aan de hogeschool Sint-Lukas te Brussel.

Ze illustreerde onder andere voor de uitgeverijen Atlas, Querido, Malmberg en Lannoo. Ze publiceerde ook enkele korte verhalen in striptijdschriften.

Werken

In 2007 is haar eerste stripalbum verschenen, De maagd en de neger. Dit werd het e…Lees verder op Wikipedia