Dvd
Engels

Elementary. Seizoen 7

Jonny Lee Miller (acteur), Lucy Liu (acteur)
Detective Sherlock Holmes, die werkte als adviseur van de politie in New York, geholpen door zijn adviseur en 'afkickcoach', Dr. Joan Watson, keert om een gevangenisstraf te ontlopen terug naar Londen.
Extra onderwerp
misdaad
Titel
Elementary. Seizoen 7
Andere titel
Elementary : the final season
Acteur
Jonny Lee Miller Lucy Liu
Taal
Engels
Uitgever
CBS DVD, [2020]
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 8 uur 47 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083214333

Besprekingen

Seizoen 7 (2019, 13 afleveringen) van de Amerikaanse tv-serie, gebaseerd op het personage Sherlock Holmes van Arthur Conan Doyle. Holmes (Jonny Lee Miller) is een Britse detective en voormalig adviseur van Scotland Yard. Na een periode in een afkickkliniek vestigde hij zich in New York, waar hij de politie adviseert. Dr. Joan Watson (Lucy Liu), een voormalig chirurg, helpt hem om niet terug te vallen in zijn verslaving en assisteert bij lastige zaken. In het zevende en laatste seizoen heeft Holmes, om Watson te beschermen, schuld bekend voor een niet door hem gepleegde misdaad. Om gevangenisstraf te ontlopen keert hij terug naar Londen. Watson volgt hem. In Londen krijgen ze al gauw te maken met nieuwe schurken en oude rivalen. Sanne Rooseboom (HP De Tijd 10-1-’13) over het eerste seizoen: ‘De allernieuwste Holmes is een Britse ex-verslaafde onder de tatoeages, die in New York op manisch-depressieve wijze ingevingen heeft waar hij direct naar luistert. (…) De Amerikaanse serie is mooi…Lees verder

Over Jonny Lee Miller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Jonathan 'Jonny' Lee Miller (Kingston upon Thames, 15 november 1972), is een Engels acteur. Hij werd in zowel 2008 (voor zijn hoofdrol in de komedieserie Eli Stone) als 2012 (voor die in Elementary) genomineerd voor een Satellite Award en in 2011 samen met de gehele cast van Dexter voor een Screen Actors Guild Award. Miller debuteerde in 1982 als acteur in een aflevering van de sciencefictionserie Doctor Who. Zijn eerste filmrol volgde in 1995, als Dade 'Zero Cool' Murphy in de cyberpunk-thriller Hackers.

Miller is een kleinzoon van acteur Bernard Lee. Hij was van 28 maart 1996 tot september 1997 getrouwd met actrice Angelina Jolie. Hij trouwde in 2008 met actrice Michele Hicks met wie hij datzelfde jaar zijn eerste kind kreeg, een zoon Buster Timothy.

Filmografie

*Exclusief 5+ televisiefilms