Boek
Nederlands

Besje prinsesje

Joke Eikenaar (auteur)
+1
Besje prinsesje
×
Besje prinsesje Besje prinsesje

Besje prinsesje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sebestiènne woont in een paleis met kasten vol speelgoed. Maar ze wil gewoon met andere kinderen buiten spelen. Dan moeten er van haar vader wel lijfwachten mee. Prentenboek met humoristische aquarellen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Besje prinsesje
Auteur
Joke Eikenaar
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044823882 (hardback)

Besprekingen

Sprookjesachtig prentenboek met een moderne touch. Sebestiènne is een prinsesje dat alles heeft. Maar ondanks al haar speelgoed verveelt ze zich dood: ze wil met andere kinderen buiten spelen! Haar vader de koning staat dat schoorvoetend toe, maar natuurlijk moeten er dan wel vier lijfwachten mee om haar te beschermen. Besje, zoals ze zichzelf buiten het paleis noemt, geniet aanvankelijk met volle teugen, maar de lijfwachten blijken toch lastige hinderpalen en jagen alle andere kinderen weg. Met veel inventiviteit weet Besje ten slotte haar lijfwachten een voor een kwijt te raken, tot ze uiteindelijk het genoegen beleeft om helemaal alleen op haar rug in het gras te kunnen liggen. Humoristisch zijn de karikaturaal weergegeven lijfwachten die niet van elkaar te onderscheiden zijn op de aquarellen. Elk van hen heeft een ringbaardje, een kaal hoofd en een zonnebril en is gekleed in een zwart pak. Zelfs hun lichaamshouding is steeds identiek. Ondanks hun imponerende voorkomen laten ze zic…Lees verder

Besje Prinsesje

Voor even een heel gewoon meisje zijn. Net als alle andere kinderen buiten spelen, in de bomen klimmen, verstoppertje spelen ... Dat wil Besje de prinses. Uiteindelijk mag ze van de Koning voor even buiten het koninklijk paleis, als ze zich laat omringen door vier stoere lijfwachten. Geen probleem, zegt Besje! Tot ze ontdekt dat die vier stoere mannen ervoor zorgen dat niemand nog met haar wil spelen. Besje smeedt een plan!

Besje is een vrolijke prinses. En dat straalt ze ook uit. De bodyguards zijn op een humoristische manier weergegeven. Voor de rest breekt het boek inhoudelijk en qua vormgeving geen potten. Maar een prinsessenboek scoort altijd! Toch bij meisjes.