Boek
Engels

The boy at the top of the mountain

John Boyne (auteur)

The boy at the top of the mountain

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De Franse weesjongen Pierrot wordt in 1935 door zijn Duitse tante Beatrix meegenomen naar een villa op een Oostenrijkse berg, waar ze als huishoudster werkzaam is. Het is het huis van Adolf Hitler. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
The boy at the top of the mountain
Auteur
John Boyne
Taal
Engels
Uitgever
London: Doubleday, 2015
214 p.
ISBN
9780857534798 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Na het grote succes van het bijzondere 'The Boy In The Striped Pyjamas', schreef Boyne diverse goede boeken voor jong en oud. Nu keert hij terug naar het thema van een opgroeiende jongen in de Tweede Wereldoorlog. Pierrot verliest zijn beide ouders, maar mag niet bij zijn Joodse vriendje wonen. Na een tussenstop in een weeshuis, ontfermt zijn Duitse tante zich over hem. Zij werkt en woont in het vakantieverblijf van Adolf Hitler, Berghof. Een vergelijking tussen de twee boeken is onvermijdelijk. De verhalen hebben echter minder raakvlakken dan gedacht en daar ligt de kracht. Nergens is het een echte herhaling. Pierrot wordt bijvoorbeeld een vrij onaangenaam persoon, besmet door zijn omgeving. Boyne blijft gelukkig ook ver weg van een schokkende ontknoping, zoals in zijn eerdere boek. De schok zit in het langzame corrumperen van Pierrot en de gedachtes die je daar als lezer over hebt. Daarmee is het een mooi discussiestuk geworden, dankzij de ruimte voor eigen interpretatie. Daarnaast …Lees verder

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist. Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal elf romans geschreven voor volwassenen en vijf romans voor kinderen. Zijn boeken zijn in 48 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is inmiddels verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas), en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van Mutiny on the Bounty, getiteld De Scheepsjongen. Het vertelt het verhaal van de reis van het…Lees verder op Wikipedia