Boek
Nederlands

Tot de dood ons scheidt ...

Jo Claes (auteur)
+1
Tot de dood ons scheidt ...
×
Tot de dood ons scheidt ... Tot de dood ons scheidt ...

Tot de dood ons scheidt ...

In de reeks:
Genre:
In Leuven vinden op korte tijd enkele voorvallen plaats die in de studentenstad voor de nodige onrust zorgen: de burgemeester laat een archeologische site op het Fochplein met bulldozers opruimen, een vrouw wordt door een onbekende op het zebrapad doodgereden, een oude dame sterft in mysterieuze omstandigheden en op een zondagochtend vindt men het lijk van een professor in een bouwput.

Titel
Tot de dood ons scheidt ...
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2012
476 p.
ISBN
9789089242112 (paperback)

Besprekingen

Het opgebroken Fochplein zorgt voor heel wat controverse in de anders zo rustige Dijlestad. De Leuvense burgemeester wil dat de werken aan de ondergrondse fietsenstalling opschieten, maar hij krijgt een heuse verzetsbeweging tegenover zich die de archeologen die de middeleeuwse kelders blootleggen alle kansen wil geven. De leider van de actiegroep wordt dood teruggevonden in een bouwput, geen ongelukkige val zoals men eerst denkt, maar regelrechte moord. Op een andere plek in de stad sterft Louise Haeltermans, een bekend fotografe, aan een hartaanval. Alleen wordt de overlijdensverklaring niet door haar huisarts geschreven, wordt ze gecremeerd in plaats van begraven en wordt haar erfenis wel zeer snel verdeeld. Haar vriendin en gezelschapsdame was enkele weken voordien slachtoffer van een ongeluk met vluchtmisdrijf.
Hoofdinspecteur Thomas Berg, net terug van vakantie, gaat zich met de dode uit de bouwput bezig houden. Deze heeft een nepbrief in zijn zak met bedreigingen aan de b…Lees verder

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee (tot zijn pensionering in 2016). In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met magische elementen, een klassieke verhaallijn en een doordachte plot. Hij werd bekend met deze fantastische literatuur met Bijbelse en mythologische elementen.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over katholiek immaterieel erfgoed. Met Alfons Claes en Kathy Vincke schreef hij het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum over hagiografie en iconografie. Daarnaast publiceerde hij over de Bijbel, Griekse en Romeinse mythen..

In 2008 publiceerde Claes met De zaak …Lees verder op Wikipedia