Boek
Nederlands

De doden voorbij

Jo Claes (auteur)
+1
De doden voorbij
×
De doden voorbij De doden voorbij

De doden voorbij

In de reeks:
Genre:
Als eerst een boekenverzamelaar en vervolgens een kunsthandelaar wordt vermoord, denkt de Leuvense hoofdinspecteur Thomas Berg dat deze zaken aan elkaar gerelateerd zijn.
Titel
De doden voorbij
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
414 p.
ISBN
9789089249210 (paperback)

Besprekingen

Een boekenverzamelaar wordt neergeslagen met een duur manuscript, net als een kunsthandelaar maar dan met een bronzen buste. Hoofdinspecteur Thomas Berg ziet in een achtergelaten voorwerp bewijs dat de twee zaken gerelateerd zijn, maar zijn collega’s kunnen hem niet volgen in zijn redenering. Kort daarop wordt een jonge vrouw, eigenares van een bloeiende brouwerij en iemand die Berg onlangs privé heeft leren kennen, vermoord. Bij haar wordt een duur schilderij gestolen. Wat betekenen een legendarische bierkoning en de eerste Latemse school van schilders voor het verhaal? Berg en zijn team besteden veel tijd aan het ondervragen van de hoe langer hoe talrijker wordende verdachten, maar ook steeds meer doodlopende dwaalsporen kruisen hun pad. In dit vijftiende deel van de veelvuldig bekroonde reeks rond de Leuvense politieman steekt de auteur iets te veel tijd in oeverloze discussies en theorieën van zijn politiekorps. Dat Claes weinig verrassingen biedt, sluit niet uit dat dit een met v…Lees verder

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee (tot zijn pensionering in 2016). In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met magische elementen, een klassieke verhaallijn en een doordachte plot. Hij werd bekend met deze fantastische literatuur met Bijbelse en mythologische elementen.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over katholiek immaterieel erfgoed. Met Alfons Claes en Kathy Vincke schreef hij het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum over hagiografie en iconografie. Daarnaast publiceerde hij over de Bijbel, Griekse en Romeinse mythen..

In 2008 publiceerde Claes met De zaak …Lees verder op Wikipedia