Boek
Nederlands

Een leuke Kerst

Jeff Broeckx (illustrator), Ingrid Van Dijck (auteur), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Suske en Wiske vieren samen kerst. Ze zijn er helemaal klaar voor. Of toch niet? Ze hebben nog geen boom! Maar hoe vind je de juiste boom? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Een leuke Kerst
Illustrator
Jeff Broeckx
Auteur
Ingrid Van Dijck
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2016
[24] p. : ill.
ISBN
9789002257711 (hardback)

Besprekingen

Suske en Wiske vieren samen kerst. Ze zijn er helemaal klaar voor. Of toch niet? Ze hebben nog geen boom! Maar hoe vind je de juiste boom? Deze junior-reeks van de bekende strip Suske & Wiske is een spin-off van deze bekende serie. In dit geval is het geen stripboek, maar een prentenvertelling. Grappig verhaaltje om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Jeff Broeckx

Jeff Broeckx (Antwerpen, 16 augustus 1943) is een Vlaams stripauteur.

Levensloop

Jeugd

Op elfjarige leeftijd tekende hij een strip op basis van een scenario van zijn moeder, Maria De Winter: De witte hinde. Toen hij zestien was, ging hij als tekenaar werken bij Standaard Uitgeverij. Hij illustreerde er vooral schoolboeken.

Dag en Heidi, Sloeber, Bessy

In 1964 herwerkte hij De witte hinde en werd het verhaal gepubliceerd in het weekblad Ohee. Zijn moeder ontwierp samen met hem de reeksen Serge (1964) en Dag en Heidi (1966). Jeff Broeckx werkte fulltime mee aan de productie van Bessy vanaf 1969. In 1970 kreeg hij de leiding over de Bessy-studio. In 1973 ontwierp hij Sloeber voor Zonneland, weer op basis van verhalen van zijn moeder. Dag e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties