Boek
Nederlands

Een hoed voor Sint

Jeff Broeckx (illustrator), Ingrid Van Dijck (auteur)
Suske en Wiske zijn bij de intocht van Sinterklaas. Ze hopen dat ze veel cadeautjes krijgen. Maar zijn ze wel braaf genoeg geweest? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Een hoed voor Sint
Illustrator
Jeff Broeckx
Auteur
Ingrid Van Dijck
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2016
[24] p. : ill.
ISBN
9789002256868 (hardback)

Besprekingen

Suske en Wiske gaan naar de sinterklaasintocht. Omdat ze bang zijn dat ze misschien toch niet braaf genoeg zijn geweest, verzint Wiske een plan om iets liefs voor Sinterklaas te doen. Ze maakt voor hem een prachtige nieuwe mijter. Ook voor Piet bedenkt ze iets: lekkere zeepjes om het roet uit de schoorsteen af te wassen. Als Piet door de schoorsteen valt, valt hij bovenop de nieuwe mijter voor de Sint. Deze junior-reeks van de bekende strip Suske & Wiske is een spin off van deze bekende serie. In dit geval is het geen stripboek, maar een prentvertelling. Terwijl in Nederland een flinke discussie is over Zwarte Piet, is Piet in dit boek een zwarte Piet en geen roetveeg Piet. Grappig verhaaltje om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Jeff Broeckx

Jeff Broeckx (Antwerpen, 16 augustus 1943) is een Vlaams stripauteur.

Levensloop

Jeugd

Op elfjarige leeftijd tekende hij een strip op basis van een scenario van zijn moeder, Maria De Winter: De witte hinde. Toen hij zestien was, ging hij als tekenaar werken bij Standaard Uitgeverij. Hij illustreerde er vooral schoolboeken.

Dag en Heidi, Sloeber, Bessy

In 1964 herwerkte hij De witte hinde en werd het verhaal gepubliceerd in het weekblad Ohee. Zijn moeder ontwierp samen met hem de reeksen Serge (1964) en Dag en Heidi (1966). Jeff Broeckx werkte fulltime mee aan de productie van Bessy vanaf 1969. In 1970 kreeg hij de leiding over de Bessy-studio. In 1973 ontwierp hij Sloeber voor Zonneland, weer op basis van verhalen van zijn moeder. Dag e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties