Dvd
Engels

The blacklist. Het complete zevende seizoen

James Spader (acteur), Megan Boone (acteur), Diego Klattenhoff (acteur)
Voormalig overheidsagent Raymond 'Red' Reddington, die jarenlang deals afsloot voor criminelen, helpt nu de FBI bij de jacht op ongrijpbare misdadigers, samen met Elizabeth ‘Liz’ Keen.
Onderwerp
Schuld en boete, FBI
Extra onderwerp
misdaad, drama
Titel
The blacklist. Het complete zevende seizoen
Acteur
James Spader Megan Boone Diego Klattenhoff Harry Lennix
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2020
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2019-2020
Speelduur
784 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712609633528

Besprekingen

Seizoen 7 van de Amerikaanse misdaadserie met James Spader (Boston legal). Raymond 'Red' Reddington was heel vroeger overheidsagent en werkte daarna twintig jaar als 'The concierge of crime', de man achter de schermen die criminelen van over de hele wereld met elkaar in contact bracht. Wanneer hij wil stoppen en schoon schip maken, geeft hij zichzelf aan en gaat met de FBI op jacht naar de criminele kopstukken die hij gedurende zijn carrière op een zwarte lijst verzamelde. Hij doet dit op voorwaarde dat hij mag samenwerken met de jonge FBI-agente Elizabeth ‘Liz’ Keen (Megan Boone). In volgende seizoenen wordt duidelijk dat Red de biologische vader is van Liz, maar aan het eind van seizoen vijf blijkt dat hij een bedrieger is. Intussen heeft zij een band met hem gekregen en heeft nu tegenstrijdige gevoelens. Aan het begin van seizoen 7 wordt Red ontvoerd door Katarina Rostova (Laila Robins) waarvan Liz niet weet dat het haar moeder is. Katarina probeert een band te krijgen met Liz, met…Lees verder

Over James Spader

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thibault

James Todd Spader (Boston, 7 februari 1960) is een Amerikaans acteur. Hij won onder meer drie Emmy Awards, een Satellite Award en de prijs voor beste acteur op het Filmfestival van Cannes. Daarnaast werd hij genomineerd voor onder meer een Golden Globe en meerdere Satellite Awards.

Leven

Spader is de zoon van Jean en Todd Spader. Voordat hij fulltime acteur werd heeft hij diverse werkzaamheden verricht, zoals yoga-instructeur en vrachtwagenchauffeur. Spader ontmoette zijn eerste vrouw, Victoria Kheel, in New York terwijl hij werkzaam was in een yoga-studio en zij trouwden in 1987. Samen hebben zij twee zoons, Elijah en Sebastian. Ze zijn gescheiden. Sinds 2008 is hij verloofd met Leslie Stefanson en zij hebben samen een kind.

Onder zijn vrienden staat hij bekend als "Jimmy". Spader heeft een slecht gezichtsvermogen en wijst er graag op dat, hoewel de personen die hij speelt vaak slecht zijn, hij in werkelijkheid een aardige, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties