Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen
×
Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen

Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De kinderen uit de groep van meester Jaap vinden het fijn op school, maar er gebeuren ook wel eens minder leuke dingen. Ook dan staat de meester klaar met een grapje. Vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Meester Jaap
Meester Jaap doet het weer
Meester Jaap gaat nooit verloren
Meester Jaap maakt er een puinhoop van
Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal...)
Meester Jaap is een held... (op sokken!)
Onderwerp
Schoolleven
Extra onderwerp
Voorleesverhalen
Titel
Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
[Houten]: Van Holkema & Warendorf, [2018]
255 p. : ill.
ISBN
9789000362479 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bundeling van alle verhalen over meester Jaap (tot nu toe...). Inmiddels zijn er zes boeken over deze populaire meester verschenen, die allemaal getipt of bekroond zijn door de Nederlandse Kinderjury. Op soepele en creatieve wijze lost meester Jaap de problemen gedurende het schooljaar op. De auteur weet met groot inlevingsvermogen een warme wisselwerking tussen meester Jaap en zijn leerlingen te creëren op basis van respect, hoe anders (bv. met migratieachtergrond) de ander ook is. Tussen de regels door zijn veel wijsheden op onnadrukkelijke wijze verwoord (de acceptatie van een meisje in een rolstoel, dyslexie en het aanzien van een schoonmaakster). Modern en eigentijds taalgebruik in vlotte, snedige en aansprekende dialogen gevat. Elk verhaal beslaat een dubbele pagina waarbij de tekst in kolommen gedrukt staat; de linkerpagina op een witte ondergrond en de rechterpagina op een gekleurde ondergrond, aangevuld met een humoristische, vrolijke tekening die onlosmakelijk verbonden is m…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse pes.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties