Boek
Nederlands

De redding van de zwevende oma

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De redding van de zwevende oma
×
De redding van de zwevende oma De redding van de zwevende oma
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De kinderen, die in het hotel de Korenwolf wonen, proberen te voorkomen dat hun oma in een bejaardenhuis wordt opgenomen. Een beroemde popster helpt daarbij. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
De redding van de zwevende oma
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2001
88 p. : ill.
ISBN
90-269-9464-8

Besprekingen

Popster Izabel, die ondergedoken zit in hotel De Korenwolf, journalisten van het roddelblad Achterklap die haar belagen, een oma die op de bovenverdieping van het hotel woont en daar weg wil omdat ze niet meer goed kan lopen: dat zijn de belangrijkste ingrediënten van dit boek uit de serie van De bende van H De Korenwolf. Nina, haar oudere zus Eefie, broer Joost en andere broer Pepijn beschermen de gedeprimeerde Izabel tegen de opdringerige journalisten. Buiten komen, kan ze niet meer. Dus bedenken de kinderen de in dit soort verhalen welbekende list: verkleed als muzikant kan Izabel mét het muziekkorps de buitenlucht in. De vreugde over de geslaagde truc om de journalisten te misleiden wordt overschaduwd door het feit dat oma slecht te been is. Een tweede plan brengt ook hier uitkomst. Izabel, die oma helemaal te gek vindt, wil in het hotel een optreden verzorgen waarvan de opbrengst gaat naar twee elektrische trapliften voor oma. De firma Trapgemak levert de liften tegen een aantrek…Lees verder
In dit derde, zelfstandig te lezen, deel uit de serie "De bende van De korenwolf" duikt een beroemde popster onder in het familiehotel in Zuid-Limburg. De vier kinderen van de eigenaars proberen, op originele wijze, de roddelpers op afstand te houden, maar worden daarnaast geconfronteerd met een veel groter probleem. Hun geliefde oma dreigt opgenomen te worden in een bejaardentehuis. Gelukkig weet de popster, samen met de kinderen, voor een oplossing te zorgen. Met vaart en humor geschreven verhaal over vier ondernemende kinderen die opgroeien in een hotel. De kinderen spreken eigentijds Nederlands: keigaaf, shit, cool. De avonturen zijn misschien wat onwaarschijnlijk, maar zullen de doelgroep aanspreken. Zwart-witte, gewassen pentekeningen benadrukken de dynamiek van het verhaal. Achterin het boek legt de auteur uit hoe hij aan zijn idee voor deze serie komt. Vlot en vrolijk boek voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse pes.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties