Boek
Nederlands

De ontvoering van de zwarte prinses

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De ontvoering van de zwarte prinses
×
De ontvoering van de zwarte prinses De ontvoering van de zwarte prinses

De ontvoering van de zwarte prinses

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In hotel De Korenwolf oefenen Eefie en haar klasgenootjes hard op een toneelvoorstelling. Die voorstelling loopt anders af dan verwacht. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
De ontvoering van de zwarte prinses
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006
92 p. : ill.
ISBN
90-269-1702-3

Besprekingen

In het zevende deel uit de serie 'De bende van De Korenwolf' speelt weer het gezin Maassen, hotelhouders in Zuid-Limburg, de hoofdrol. De kinderen en hun wat rebelse inwonende oma vormen de zogenaamde Korenwolfbende. In dit deel gaat het om de toneelclub die Eefie en haar klasgenoten hebben opgericht. Natuurlijk oefenen ze in het hotel van Eefies ouders, waardoor de lezer onmiddellijk te maken krijgt met het gezellige gezin dat naast de hardwerkende ouders bestaat uit vier kinderen en een oma die altijd solidair is met haar kleinkinderen. Een van de klasgenootjes van Eefie is een Afrikaans meisje dat met haar familie naar Nederland is gevlucht. Na zeven jaar wordt het gezin alsnog bedreigd met uitzetting. Dankzij de toneelclub, oma en een aantal toevalligheden, lijkt daar een stokje voor gestoken te worden. Dit actuele thema wordt, samen met het onderwerp ruzie maken, met veel vaart en humor beschreven in eigentijds Nederlands. De zinnen zijn kort en bevatten veel dialoog. Grappige ge…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse pes.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties