Boek
Nederlands

De dikke bende van De Korenwolf

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De dikke bende van De Korenwolf
×
De dikke bende van De Korenwolf De dikke bende van De Korenwolf
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bundel met drie verhalen over de kinderen die in hotel De Korenwolf wonen. Samen met hun oma beleven ze allerlei spannende avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
verhalen, Hotels, Makkelijk lezen
Titel
De dikke bende van De Korenwolf
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2005
256 p. : ill.
ISBN
9789026998850

Besprekingen

Deze jubileumuitgave ter gelegenheid van het 35-jarig schrijverschap van Jacques Vriens bundelt drie eerder verschenen verhalen in de reeks ‘De bende van De Korenwolf’. De Korenwolf is de naam van het eetcafé en familiehotel waar de gebeurtenissen zich afspelen.
In ‘De verdwijning van de mislukte Barbie’ komt een hautain gezin logeren. De ouders van de op het eerste gezicht verwende dochter maken steeds ruzie en het meisje verdwijnt. Met behulp van de bende van De Korenwolf (de kinderen Eefie, Pepijn, Joost en Nina) slaagt ze er echter in haar ouders via een toneelopvoering duidelijk te maken dat ze beter scheiden.
In ‘Het geheim van de verliefde hulpkok’ gaat de zoon van de burgermeester huwen. Er ontstaat een fikse concurrentie tussen de twee restaurants in het dorp. Uiteindelijk zal het diner in De Korenwolf plaatsvinden, terwijl het naburige Hotel Tivoli genoegen moet nemen met de receptie. Bob en Bernhard, de jongens van de Tivoli, laten het er echter niet bij en zorge…Lees verder
Bundeling* van de eerste drie, eerder afzonderlijk verschenen, verhalen over de bewoners van hotel De Korenwolf in Zuid-Limburg: 'De verdwijning van de mislukte barbie', 'Het geheim van de verliefde hulpkok' en 'De redding van de zwevende oma'. Personages in het verhaal zijn een knorrige vader en een sussende moeder met hun vier kinderen en oma, en verder af en toe lastige gasten. De kinderen en hun wat rebelse, inwonende oma vormen de zogenaamde Bende van de Korenwolf. Met vaart en humor geschreven verhalen; de vier ondernemende kinderen spreken eigentijds Nederlands: 'keigaaf', 'shit', 'cool'. De avonturen zijn misschien wat onwaarschijnlijk, maar zullen de doelgroep aanspreken. Zwart-witte, gewassen pentekeningen benadrukken de dynamiek van het verhaal. Achter in het boek legt de auteur uit hoe hij aan zijn idee voor deze serie komt. Vlot en vrolijk boek voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse pes.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties