Boek
Nederlands

Vriendinnen!

+1
Vriendinnen!
×
Vriendinnen! Vriendinnen!
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Omnibus met vier verhalen over Ellen (13, ik-figuur) en haar vriendinnen Maud en Nadine. Vanaf ca. 12 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
Chicklit, Zonder genre
Titel
Vriendinnen!
Auteur
Jacqueline Wilson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
765 p.
ISBN
9789026128301 (paperback)

Besprekingen

Omnibus van vier eerder los verschenen boeken van een Engelse auteur die verschillende Engelse prijzen heeft gewonnen, zoals de Whitbread Fiction Award en de Guardian Children's Fiction Award. In 'Vriendinnen, verliefd' vindt de 13-jarige Ellen (ik-figuur) zichzelf te dik. Om tegen haar twee vriendinnen op te bieden, bombardeert ze vakantievriend Dan (12) tot haar bloedmooie zeventienjarige vriend. Dan komt Dan plotseling opdagen. In 'Vriendinnen door dik en dun' tobt Ellen nog steeds met haar gewicht. Eten wordt een obsessie en haar gedrag neigt naar anorexia. Het derde deel, 'Vriendinnen op stap' verhaalt over de dingen die Ellen en haar vriendinnen Maud en Nadine dagelijks meemaken. Ze zijn drie typische pubermeiden die zich druk maken over uiterlijk, vriendjes, familie, uitgaan en school. Ellen wordt verliefd op Russell. In 'Vriendinnenruzie!' is Ellen nog steeds erg onzeker en ziet ze soms spoken. Ze vertrouwt haar vriendinnen niet meer. Thuis loopt het ook niet lekker door de ij…Lees verder

Over Jacqueline Wilson

Jacqueline Wilson (Bath, 17 december 1945) is een Engels schrijfster van detectives en vooral ook kinder- en jeugdboeken.

Leven en werk

Wilson werd geboren als dochter van een ambtenaar en een moeder die in antiek handelde. Ze bezocht een meisjesschool maar verliet die al op haar zestiende en begon al vroeg met schrijven.

Wilson trouwde op haar negentiende met een politieman en kreeg één dochter. Sinds de successen van haar boeken woont ze nu in een kapitale villa in Kingston aan de Theems, waar ze onder meer een bibliotheek van 15.000 door haarzelf verzamelde boeken heeft ingericht.

Wilson heeft een opvallend realistische stijl van schrijven en met name in haar kinder- en jeugdboeken behandelt ze tal van precaire onderwerpen zoals seksueel misbruik, pesten, adoptie, scheiding, psychiatrische stoornissen, enzovoort. Veel van haar boeken zijn geschreven in de ik-vorm. Het bekendst is misschien wel haar Tracy Bea…Lees verder op Wikipedia