Boek
Nederlands

De brieven van Deughniet : mijn heks die niet wil heksen!

Hiawyn Oram (auteur), Sarah Warburton (illustrator)
+1
De brieven van Deughniet : mijn heks die niet wil heksen!
×
De brieven van Deughniet : mijn heks die niet wil heksen! De brieven van Deughniet : mijn heks die niet wil heksen!

De brieven van Deughniet : mijn heks die niet wil heksen!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Heksje Wirwar gedraagt zich niet als een echte heks. Haar kat Deughniet vraagt zijn oom Peleus in een brief om hulp. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en flappen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De brieven van Deughniet : mijn heks die niet wil heksen!
Auteur
Hiawyn Oram
Illustrator
Sarah Warburton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Rublewick letters : my unwilling witch!
Uitgever
Ootmarsum: Randazzo & Bannier, 2008
[24] p. : ill.
ISBN
9789089190055 9789054615880 (op omslag)

Besprekingen

Deughniet, de kat van heksje Wirwar, is ten einde raad: Wirwar gedraagt zich totaal niet als heks. Deughniet vraagt oom Peleus, vroeger zelf heksenhulp, om advies. Het verhaal bestaat uit de correspondentie tussen Deughniet en oom Peleus. Brieven in verschillende soorten, getypt en handgeschreven, keurig of nonchalant, binnen de paginagrote illustraties gedrukt, maar ook als uit te vouwen brief (flappen), al of niet met envelop. Extra snapshotfoto’s, uitgescheurde fragmentjes en tekeningen verduidelijken het verhaal, achterin een ingeplakt heksenhulpcontract. De persiflage op 'Assepoester' en 'De prinses op de erwt' heeft hier geen happy end, maar is wel doelmatig. Er is veel te zien en te lezen op de volle pagina’s, de schutbladen (kaart van de omgeving) en de pagina van het colofon. Humor, sfeer en scharminkelige figuurtjes zijn erg Engels: 'a cup of tea' in een kopje met spindecoratie bij de hand en her en der een vliegje of kikker. Tegelijkertijd zijn ook de (voor)leesboeken 'Mijn…Lees verder

De brieven van Deughniet

Heks Wirwar wil niet meer heksen: ze wil geen toverdrankjes maken, ze wil niet vliegen op een bezem ... Ze wil tv kijken, kletsen met vriendinnen en ... een prinses worden! Haar persoonlijke heksenhulp, de kat Deughniet, schrijft brieven aan oom Peleus om zijn beklag te doen en hem te vragen het probleem te helpen oplossen. Deze raadt hem aan om Wirwar om te toveren in een lelijke prinses, zodat de prins er gegarandeerd vandoor gaat. Maar de prins wordt toch verliefd! Eind goed al goed? Om dat te weten te komen moet je het boek lezen... Het is een boek vol lees- en kijkplezier. Er wordt volop gespeeld met allerlei traditionele sprookjeselementen en grappige taalvondsten. Je ontdekt telkens weer nieuwe details op de overvolle bladzijden. De tekeningen zijn zeer levendig, alle brieven kan je meelezen en er zijn bovendien kleine envelopjes die je kan openvouwen om de toverspreuken of briefjes te lezen. Een mooi en leuk boek voor al iets oudere kinderen!