Boek
Nederlands

Vader

Herman Van Veen (auteur), Harald Siepermann (illustrator)
Winnie heeft zeven eieren gelegd. Alfred J. Kwak wordt vader! Maar voordat de eieren uitkomen, worden ze gestolen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Vader
Auteur
Herman Van Veen 1945-
Illustrator
Harald Siepermann
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Kok, 2011
[72] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Alfred Jodocus Kwak'
ISBN
9789043517386 (hardback)

Besprekingen

De wereldberoemde eend Alfred Jodocus Kwak is al bijna veertig jaar bekend als het eigenwijze eendje met de rode sjaal. In dit verhaal wordt Alfred vader. Alfred gaat met zijn vrouw Winnie, Henk de Mol en professor Paljas naar Thuisland in Groot-Afrika, waar Winnies ouders wonen. Daar legt ze zeven eieren. Om beurten gaan ze broeden op de eieren, maar als Alfred even moet plassen, worden de eieren gestolen door Link en Michiel Rat, die in opdracht van Dolf de Kraai overal eieren en kuikens stelen, om te serveren in de restaurants van Dolf aan deftige reigers en ooievaars. Maar gelukkig heeft professor Paljas een reddingsplan. Op de linkerpagina's staat de tekst in vrij kleine letter afgedrukt, met op de pagina ernaast telkens een kleurenillustratie. Op het omslag een tekening van alle hoofdpersonen. Van dit verhaal is een muzikale theatervoorstelling* gemaakt. Zo zal het ook, met muziek, beter tot z’n recht komen. Als boek is het wat statisch met een open eind. Voorlezen aan kinderen …Lees verder

Over Herman Van Veen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Ras

Hermannus Jantinus (Herman) van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlandse podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator. Hij is opgeleid tot violist, zanger en muziekpedagoog. Daarnaast is hij activist voor de rechten van het kind.

Biografie

Herman van Veen groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin (zijn vader was zetter bij Het Parool) en studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens zijn studie in Utrecht speelde Herman van Veen viool in het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma 'Harlekijn', samen met onder meer Laurens van Rooyen en Erik van der Wurff. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. Mede na een verzoek van UNICEF Nederland en het Haagse Residentie Orkest schreef Van Veen in 1976 een theatervoorstelling o…Lees verder op Wikipedia