Boek
Nederlands

Sommige gedichten

Herman Van Veen (auteur)
+1
Sommige gedichten
×
Sommige gedichten Sommige gedichten

Sommige gedichten

Bundeling van nieuwe gedichten en gedichten uit zijn theaterprogramma's van de Nederlandse cabaretier (1945- ).
Extra onderwerp
POE, Gedichten
Titel
Sommige gedichten
Auteur
Herman Van Veen 1945-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Kampen: Kok, 2009
112 p. + cd
ISBN
9789043517393 (hardback)

Besprekingen

Bloemlezing uit de gedichten (geen liedteksten) van de cabaretier Herman van Veen (1945). Een deel van de gedichten is nieuw, andere waren al eens eerder te horen in een show of te lezen in een ander boekje. Het geheel bestrijkt een periode van ruim 30 jaar. De parlando gedichten zijn heel verschillend van sfeer en van lengte, en ze gaan van loodzwaar tot luchtig, zoals we dat ook van het theaterwerk gewend zijn. Wat ze echter met elkaar gemeen hebben is Herman van Veens eigen signatuur: gevoelig en oprecht. Bij het mooi verzorgde boek is een cd gevoegd waarop Van Veen de gedichten in dezelfde volgorde voorleest, spaarzaam begeleid op piano. Toegankelijk voor een ruim publiek. Een genoegen om rustig te lezen of naar te luisteren.

Over Herman Van Veen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Ras

Hermannus Jantinus (Herman) van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlandse podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator. Hij is opgeleid tot violist, zanger en muziekpedagoog. Daarnaast is hij activist voor de rechten van het kind.

Biografie

Herman van Veen groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin (zijn vader was zetter bij Het Parool) en studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens zijn studie in Utrecht speelde Herman van Veen viool in het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma 'Harlekijn', samen met onder meer Laurens van Rooyen en Erik van der Wurff. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. Mede na een verzoek van UNICEF Nederland en het Haagse Residentie Orkest schreef Van Veen in 1976 een theatervoorstelling o…Lees verder op Wikipedia