Boek
Nederlands

Herman van Veen, geknipt door Herman Selleslags

Herman Van Veen (auteur), Herman Selleslags (fotograaf)
+1
Herman van Veen, geknipt door Herman Selleslags
×
Herman van Veen, geknipt door Herman Selleslags Herman van Veen, geknipt door Herman Selleslags

Herman van Veen, geknipt door Herman Selleslags

Fotoboek over Herman van Veen van de Vlaamse fotograaf Herman Selleslags (1938), met zwart-witfoto's van Van Veen op en naast het toneel.
Extra onderwerp
Van Veen, Herman, foto's, zangers
Titel
Herman van Veen, geknipt door Herman Selleslags
Auteur
Herman Van Veen 1945-
Fotograaf
Herman Selleslags
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
205 p. : ill.
ISBN
9789401424509 (hardback)

Besprekingen

Fotoboek over de muzikale theaterclown Herman van Veen van de Vlaamse fotograaf Herman Selleslags (1938). Tot zijn opdrachtgevers behoorden onder meer de tijdschrijften Humo, VN, en Knack. Van Veen is 70 geworden in 2015. Dat wordt breed gevierd met meerdere boeken, cd’s en een nieuwe theatershow (de eerste sinds het overlijden van zijn pianist en vriend Erik van der Wurff). Selleslags fotografeerde Van Veen (en medewerkers) op meerdere momenten in de afgelopen veertig jaar, maar het zwaartepunt ligt op het midden van de jaren ’80. We zien Van Veen voor- en achter de theaterschermen, in de opnamestudio en af en toe bij een privémomentje. Het zijn mooi gecomponeerde grafische foto’s in zwart-wit (met meer zwart dan wit). Selleslags werkt meestal alleen met het beschikbare licht. De expressieve kop van Herman wordt er vaak theatraal belicht op gevangen. De begeleidende teksten zijn van Van Veen zelf. Het zijn verhaaltjes, gedichtjes en bijschriften die voor een belangrijk deel afkomstig…Lees verder

Over Herman Van Veen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Ras

Hermannus Jantinus (Herman) van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlandse podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator. Hij is opgeleid tot violist, zanger en muziekpedagoog. Daarnaast is hij activist voor de rechten van het kind.

Biografie

Herman van Veen groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin (zijn vader was zetter bij Het Parool) en studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens zijn studie in Utrecht speelde Herman van Veen viool in het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma 'Harlekijn', samen met onder meer Laurens van Rooyen en Erik van der Wurff. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. Mede na een verzoek van UNICEF Nederland en het Haagse Residentie Orkest schreef Van Veen in 1976 een theatervoorstelling o…Lees verder op Wikipedia