Boek
Nederlands

Manisch depressief : verhoogde vatbaarheid voor manieën en depressies

Hans Kamp (auteur)

Manisch depressief : verhoogde vatbaarheid voor manieën en depressies

In de reeks:
Informatie voor de patie͏̈nt en diens omgeving over oorzaken, diagnose en behandeling van de manisch-depressieve stoornis.
Titel
Manisch depressief : verhoogde vatbaarheid voor manieën en depressies
Auteur
Hans Kamp
Taal
Nederlands
Editie
4de geheel herz. dr.
Uitgever
Wormer: Inmerc, 2002
106 p. : ill.
ISBN
90-6611-218-2

Besprekingen

In de serie 'Spreekuur thuis' van boeken en websites is inmiddels een veertigtal titels verschenen waarbij de meesten een zeer positieve ontvangst hebben gekregen. Dit boek is de vierde bewerkte druk; het huidige boek is in iets groter en gemakkelijker leesbaar formaat uitgegeven. Inhoudelijk zijn er maar kleine herzieningen aangebracht. Het blijft echter een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding hebben en geeft in kort bestek en toch relatief uitvoerig prima voorlichting over voorkomen; oorzaken; behandeling; juridische aspecten; adressen en lieratuur bij deze ernstige psychiatrische aandoening. Geschikt voor een ruime lezerskring en de beste keus als introductie voor belanghebbenden en belangstellenden.

Over Hans Kamp

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ռոզի

Hans Kamp (Den Burg, 5 september 1940) is een Nederlands filosoof en linguïst. In 1981 introduceerde hij de Discourse Representation Theory, een theorie binnen de formele semantiek van natuurlijke taal.

Levensloop

Hans Kamp werd geboren op Texel en ging naar het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. Hij studeerde wiskunde en natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en studeerde daarna van 1961 tot 1965 aan het Instituut voor Grondslagenonderzoek en Filosofie der Exacte Wetenschappen van de Gemeente Universiteit Amsterdam. Na zijn tijd in Amsterdam ging Kamp naar de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) om te promoveren onder Richard Montague. In 1968 voltooide hij zijn proefschrift, getiteld Tense Logic and the Theory of Linear Order.


Tussen 1968 en 1988 was hij wetenschappelijk medewerker bij verschillende universiteiten, waaronder de Cornell-universiteit en de Universiteit van Londen (Univers…Lees verder op Wikipedia

Suggesties