Boek
Nederlands

Het grote baby-boek

+1
Het grote baby-boek
×
Het grote baby-boek Het grote baby-boek

Het grote baby-boek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als peuter Jos een nieuw babybroertje of -zusje krijgt, vertelt zijn moeder hem dat niet alleen hijzelf, maar iedereen als klein baby'tje wordt geboren. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Baby's
Titel
Het grote baby-boek
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[26] p. : ill.
ISBN
9789044805697 (hardback)

Besprekingen

Als de peuter Jos aan zijn zwangere moeder vraagt of hij vroeger zelf ook een baby is geweest, vertelt zij hem dat niet alleen alle mensen, maar ook alle dieren als baby beginnen. Op grote dubbele pagina's zien we vervolgens tal van moederdieren met hun jong(en) waarbij het accent valt op de verschillen, b.v. muizen zijn helemaal bloot en roze en lammetjes hebben een mooie bos krullend haar. Op de laatste bladzijden is bij Jos thuis een baby geboren en is hij zelf een grote broer geworden. Achterin staat een soort ooievaar met een bord 'babyvraagjes' om zijn snavel: zeven vragen die de voorlezer aan de peuter kan stellen, zoals "droeg je een luier toen je uit mama's buik kwam?" De vriendelijke en vrolijke tekeningen in gemengde techniek zijn royaal met zwart omlijnd en steken helder af tegen een effen achtergrond. De eenvoudige, met een zwarte stift geschreven, zinnetjes, staan boven de prenten. Mooi uitgegeven prentenboek dat niet alleen bruikbaar is bij gezinsuitbreiding, maar ook o…Lees verder

Het grote baby-boek

Dit prentenboek is geschikt om met kleuters de geboorte van een broertje of zusje voor te bereiden. De grote zwartomlijnde tekeningen zijn heel duidelijk. Het vertrekpunt is: Iedereen wordt als een klein baby'tje geboren. Op de volgende bladzijden worden de verschillen tussen dierenbaby's getoond: Sommigen zijn... Het boek besluit met een baby-vragenlijst. Leuk en gezellig om samen in te kijken.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max