Boek
Nederlands

Misschien

Ghislaine Roman (auteur), Tom Schamp (illustrator)
+1
Misschien
×
Misschien Misschien
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met zestien stellingen vooral over dieren, die gei͏̈llustreerd zijn met grote, humoristische schilderingen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Misschien / tekst van Ghislaine Roman ; ill. van Tom Schamp
Auteur
Ghislaine Roman
Illustrator
Tom Schamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le livre des peut-etre
Uitgever
Breda: Mo'media, © 2004
[36] p. : ill.
ISBN
9789057671425 (hardback)

Besprekingen

Een vierkant boek waarin zestien stellingen staan, die steeds beginnen met het woord 'misschien', zoals 'Misschien zijn dinosaurussen helemaal niet uitgestorven maar hebben ze zich gewoon heel goed verstopt.' De stellingen hebben vooral betrekking op dieren, behalve clowns, heksen en de nacht. Op iedere linkerpagina staat de stelling in een ovaal, die als uitgangspunt voor een tekening wordt gebruikt. Op de rechterpagina wordt een illustratie van deze stelling weergegeven. De stellingen zijn soms humoristisch, soms absurd en soms flauw. De vormgeving is prachtig verzorgd: mooie afbeeldingen, frisse kleuren, wisselend lettertype, zowel in grootte als in kleur. De kaft toont een van de illustraties uit het boek en het woord misschien, waarbij de 'm' en 'h' groter zijn dan de andere letters. De onderwerpen van de stellingen en tekeningen sluiten aan bij kinderen, terwijl de humor van de stellingen meer op volwassenen gericht is. Een bijzonder boek, zowel door de mooie vormgeving als door…Lees verder

Misschien

Misschien zijn de koeien wel wit-zwart omdat ze niet konden kiezen. Wat evident lijkt, hoeft helemaal niet zo te zijn. 'Misschien' is een prentenboek waarin alles in twijfel wordt getrokken. De meest uiteenlopende verklaringen voor vragen als waarom schapen wol dragen en geen katoen alsook de twijfel of dinosaurussen wel echt uitgestorven zijn, worden aangekaart. Telkens rijkelijk geïllustreerd met kleurrijke prenten in een erg aparte, wat naïeve tekenstijl. De tekeningen bevatten bijzonder humoristische details om uren naar te kijken. Het is een juweel van een prentenboek dat jonge kinderen aanzet tot filosoferen over het hoe en waarom van de dingen. De onderwerpen zijn banaal, in de ogen van een volwassene, maar een kind dat volop in de waarom- fase zit, zal het heerlijk vinden na te denken over de strepen van een zebra of het gekke kapsel van de leeuw.