Boek
Engels

A storm of swords. 2, Blood and gold

+1
A storm of swords. 2, Blood and gold
×
A storm of swords. 2, Blood and gold A storm of swords. 2, Blood and gold

A storm of swords. 2, Blood and gold

In de reeks:
Genre:
De burgeroorlog die na het overlijden van de koning van de zeven koninkrijken is ontstaan, zet zich voort.
Titel
A storm of swords. 2, Blood and gold
Auteur
George R.R. Martin
Taal
Engels
Editie
38
Uitgever
London: HarperVoyager, 2011
607 p. : ill.
ISBN
9780007119554 (paperback) 9780007447855 (paperback)

Besprekingen

Derde deel (part 2) van een vijfdelig fantasy-epos (in zes boeken*) over een middeleeuwse wereld. Het is een doorlopend verhaal, dus is het zaak dat de voorgaande delen zijn gelezen. De burgeroorlog tussen de Starks en de Lannisters na de dood van koning Robert zet zich voort. Via een groot aantal verhaallijnen worden de lotgevallen van een handvol hoofdpersonages in de Seven Kingdoms verhaald. Het plot is complex (vol wendingen en dwaalsporen) en er zijn zeer veel personages (er is gelukkig een lange namenlijst achterin het boek), waardoor dit een moeilijk boek is. De stijl is boeiend en beeldend, het gebezigde Engels niet gecompliceerd. In feite is dit de Engelse Rozenoorlog met een magisch sausje, maar de magie blijft vooral op de achtergrond. Deze auteur is een betere stilist dan Robert Jordan of Terry GoodKind. De liefhebbers van met name die auteurs zullen dit werk weten te waarderen. Voorin zijn zes kaarten opgenomen. Pocket met kleine druk en smalle marges.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De Het lied van ijs en vuur-serie, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierd…Lees verder op Wikipedia