Boek
Nederlands

Naar Whitebridge : roman

Erik Lindner (auteur)
+1
Naar Whitebridge : roman
×
Naar Whitebridge : roman Naar Whitebridge : roman

Naar Whitebridge : roman

Genre:
Samen met zijn manisch-depressieve moeder verblijft een jongen bij een Schotse graaf. Zwervend met zijn hond over het landgoed probeert hij achter een geheim te komen.
Titel
Naar Whitebridge : roman
Auteur
Erik Lindner
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
205 p.
ISBN
9789023477013 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na vier dichtbundels verschijnt van dichter en Revisor-redacteur Erik Lindner (1968) een eerste roman: een sfeervol en verwonderend boek. Vanuit het perspectief van een jongen, in korte zinnen en in de presens, wordt een verblijf in Schotland vanaf het einde van de winter (de aankomst vindt plaats in een sneeuwstorm) tot de herfst daaropvolgend beschreven. De jongen bevindt zich op het landgoed van een zieke graaf. Zijn moeder is manisch-depressief. De jongen moet het medicijngebruik van de moeder in de gaten houden. Hij schrijft brieven naar zijn grootmoeder in Den Haag. Hij gaat om met de mensen bij Loch Ness - er is een schuchtere toenadering tot een meisje - en hij probeert gegevens uit de omgeving te duiden. Zwervend met zijn hond over het landgoed probeert hij achter een geheim te komen. Ingehouden, met uiterste beheersing wordt dit mooie verhaal verteld. Dit romandebuut heeft een geheel eigen geluid met een couleur locale die direct naar Schotland doet verlangen. Vrij kleine druk.

Over Erik Lindner

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kritzolina

Erik Lindner (Den Haag, 1968) is een Nederlands dichter. Hij wordt gepubliceerd door Van Oorschot en is vertaald in het Duits, Frans en Italiaans. Hij begon op zijn zestiende met het voordragen van poëzie. In de jaren tachtig verschenen enkele bundels bij kleine uitgeverijen. In 1996 debuteerde hij bij uitgeverij Perdu met Tramontane. In 2013 verscheen bij de Bezige Bij zijn eerste roman, Naar Whitebridge

Lindner is tevens oprichter van het tijdschrift Terras. Daarnaast schrijft hij recensies voor onder meer Ons Erfdeel. Hij is adviseur en coördinator van het literaire programma van de Jan van Eyck Academie en docent poëzie van de Schrijversvakschool Amsterdam.

Nach Akedia, de Duitse vertaling van zijn werk door Rosemarie Still werd in 2014 uitgeroepen tot 'Empfehlung' van de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung en het Lyrik Kabinett.

Poëzie