Boek
Frans

La rêveuse d'Ostende

La rêveuse d'Ostende

Genre:
Verhalen waarin vrouwen leven met dromen of waanideee͏̈n die van grote invloed zijn op hun bestaan, zowel positief als negatief.
Onderwerp
Oostende, Liefde
Extra onderwerp
Novellen, Oostende in verhalen
Titel
La rêveuse d'Ostende
Auteur
Eric-Emmanuel Schmitt
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2007
310 p.
ISBN
9782226181077 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Vijf verhalen die je in één adem uitleest. Origineel, intrigerend, verschillend van onderwerp en stijl, maar met één thema: in hoeverre wordt ons bestaan bepaald door onze verbeeldingskracht? In het eerste verhaal vertelt Emma van A. een bijzondere liefdesgeschiedenis. Is het de waarheid of bestaat deze liefde alleen maar in haar fantasie? In het tweede verhaal zien we hoe gedachten kunnen leiden tot het verkeerd beoordelen van iemand en hoe ze zelfs tot een misdaad kunnen aanzetten. Het derde vertelt van een verpleegster die door een patiënt op andere gedachten wordt gebracht over haarzelf en die daardoor een nieuw leven kan beginnen. Het boek dat een man leest in het vierde verhaal maakt hem zo bang, dat zijn fantasie met hem op de loop gaat. En het vijfde verhaal gaat over een mysterieuze vrouw die jaren lang op het station staat te wachten met een bos bloemen in haar hand. Met deze verhalenbundel laat de schrijver zien dat hij terecht één van de beroemdste en meest gelezen schrijv…Lees verder

Over Eric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Asclepias

Éric-Emmanuel Schmitt is een Frans-Belgisch schrijver die geboren werd op 28 maart 1960 in Lyon. Hij woont sinds 2002 in Brussel en verwierf in 2008 de Belgische nationaliteit.

Hij studeerde filosofie aan de Sorbonne in Parijs. In 1987 behaalde hij zijn doctoraat met een scriptie over Diderot. Zijn tweede toneelstuk, De bezoeker (Le visiteur), werd bekroond met drie Molière-prijzen.

In 2016 werd hij benoemd als Commandeur in de Kroonorde.

Vertaalde werken

Romans

  • Het evangelie volgens Pilatus (2000)
  • Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (2001)
  • Odysseus uit Bagdad (2009)
  • De vrouw in de spiegel (2011)
  • Le poison d'amour (2014)
  • Journal d'un amour perdu (2019)

Toneelstukken