Boek
Frans

La femme au miroir : roman

La femme au miroir : roman

Genre:
Tussen de heel verschillende levens van drie vrouwen in verschillende tijden bestaat één overeenkomst: hun zucht naar vrijheid.
Titel
La femme au miroir : roman
Auteur
Eric-Emmanuel Schmitt
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2011
455 p.
ISBN
9782226229861 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Begin 16e eeuw leeft in Brugge het weesmeisje Anne, dat zich onttrekt aan het voor haar geregelde huwelijk. Zij ontvlucht stad en aanstaande echtgenoot om begijn te worden en een contemplatief leven te leiden. Hanna maakt begin 20e eeuw met haar adellijke echtgenoot deel uit van de Weense society, die haar ondanks rijkdom en overvloed mateloos verveelt. Met veel pijn en moeite verwerft zij zich dankzij de psychoanalyse inzicht in haar onbehagen en verlangens. Anny ten slotte is een aan drank en drugs verslaafde nachtclubartieste in het Hollywood van de 21e eeuw. Tijdens een optreden krijgt zij een ernstig ongeluk. In de periode van herstel wordt zij geconfronteerd met de leegte in haar bestaan. Aan elk van deze vrouwen zijn alternerend hoofdstukken gewijd. Hoewel levend in andere tijden en omstandigheden voelt geen van de vrouwen zich thuis in de hen opgelegde rol; de prijs van bevrijding ervan is echter hoog. Meeslepend, ernstig en bloemrijk verteld relaas van de zeer succesvolle Fra…Lees verder

Over Eric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Asclepias

Éric-Emmanuel Schmitt is een Frans-Belgisch schrijver die geboren werd op 28 maart 1960 in Lyon. Hij woont sinds 2002 in Brussel en verwierf in 2008 de Belgische nationaliteit.

Hij studeerde filosofie aan de Sorbonne in Parijs. In 1987 behaalde hij zijn doctoraat met een scriptie over Diderot. Zijn tweede toneelstuk, De bezoeker (Le visiteur), werd bekroond met drie Molière-prijzen.

In 2016 werd hij benoemd als Commandeur in de Kroonorde.

Vertaalde werken

Romans

  • Het evangelie volgens Pilatus (2000)
  • Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (2001)
  • Odysseus uit Bagdad (2009)
  • De vrouw in de spiegel (2011)
  • Le poison d'amour (2014)
  • Journal d'un amour perdu (2019)

Toneelstukken