Boek
Italiaans

L'amore molesto

Elena Ferrante (auteur)
+1
L'amore molesto
×
L'amore molesto L'amore molesto

L'amore molesto

Genre:
Het broeierige, hectische Napels is het decor van een problematische moeder-dochter verhouding.
Titel
L'amore molesto
Auteur
Elena Ferrante
Taal
Italiaans
Uitgever
Roma: Edizioni e/o, 2015
173 p.
ISBN
9788866326403 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Delia keert naar Napels terug voor de begrafenis van haar op geheimzinnige wijze verdronken moeder. Psychologische, mysterieuze roman over een moeder-dochterverhouding. Een flirterige moeder, een jaloerse vader en een arrogante minnaar kleuren de gedachten van de hoofdpersoon. Maar wat is herinnering, fantasie en werkelijkheid? Niet altijd makkelijk te lezen door wisseling van heden en verleden en wisseling van perspectief. Elena Ferrante, over wie maar weinig bekend is, wordt beschouwd als een groot auteur, maar dit boek, haar debuut yuit 1992, is niet haar beste. De dialogen zijn moeilijk te volgen, de betekenis van de woorden soms raadselachtig. Verfilmd door Mario Martone onder de titel ‘L'amore molesto’ (1995). Misschien aantrekkelijk voor lezers die ook de film hebben gezien. Van Ferrante is ook het Napolitaanse vierluik ‘L'amica geniale’.

Over Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een romanschrijver die naar eigen zeggen in 1943 in Napels werd geboren. De boeken van Ferrante zijn oorspronkelijk in het Italiaans geschreven en in vele talen vertaald. Ferrante werd internationaal bekend met een cyclus van vier romans (De Napolitaanse romans) over de levenslange vriendschap tussen twee vrouwen uit Napels. Er zijn veel pogingen gedaan om de echte naam van de auteur te achterhalen maar de identiteit van de schrijver achter het pseudoniem Elena Ferrante is niet bekend.

Leven

Elena Ferrante is de naam die sinds 1992 als pseudoniem wordt gebruikt door de auteur van een aantal in het Italiaans geschreven romans. Men vermoedt dat Ferrante een vrouw is die waarschijnlijk in Napels is opgegroeid en enige tijd buiten Italië heeft gewoond. Ze zou klassieke talen gestudeerd hebben en moeder van dochters zijn. Men veronderstelt dat zij een baan heeft die geen verband houdt met haar …Lees verder op Wikipedia