Boek
Nederlands

Life in balance : een nieuwe kijk op vers eten

Donna Hay (auteur)
+1
Life in balance : een nieuwe kijk op vers eten
×
Life in balance : een nieuwe kijk op vers eten Life in balance : een nieuwe kijk op vers eten

Life in balance : een nieuwe kijk op vers eten

Leer gezond eten en gebalanceerd leven met Donna Hays life in balance

In het nieuwste kookboek van Donna Hay leer je koken met onbewerkte en verse ingrediënten en superfoods. Het boek heeft een nieuwe uitstraling en formaat gekregen, maar de kleurrijke foto’s en heerlijke en toegankelijke recepten zijn ook hier weer aanwezig. 

Life in balance is

Extra onderwerp
koken, Informatieve werken
Titel
Life in balance : een nieuwe kijk op vers eten
Auteur
Donna Hay
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Life in balance
Uitgever
Houten: Spectrum, 2016
237 p. : foto's
ISBN
9789000351602 (paperback)

Besprekingen

De beroemde Australische tv-kok en kookboekenschrijfster Donna Hay houdt niet van diëten maar wil wel graag gezond eten en daar een goed gevoel bij hebben. Met als gevolg dat er in dit boek naast alledaagse feelgoodrecepten ruimte is voor traktaties. Het gaat erom dat er een goede balans is tussen vers, gezond en lekker eten. Naast veel groentegerechten zoals ‘gegrilde bloemkool- en broccolisteaks met geschroeide aubergine’ en ‘beignets met boerenkool, doperwtjes en ricotta’ is er ook aandacht voor snoeperijen als ‘kleverige karamel-dadelcookies’ of ‘siroopcake met sinaasappel en chiazaad’. Ook vlees- en visgerechten komen ruim aan bod. Het boek is prachtig uitgevoerd en zal ook als kijkboek op een koffietafel niet misstaan. Paginagrote kleurenfoto's op glanzend papier en hier en daar wat informatieve hoofdstukken die op grover papier zijn gedrukt. Een verklarende woordenlijst en een uitgebreid overzicht van internationale gewichten, maten en oventemperaturen ontbreken niet. Met regis…Lees verder

Over Donna Hay

Donna Hay (Sydney, 28 januari 1970) is een Australische voedselstylist en schrijfster. Ze is bekend vanwege haar televisieprogramma Fast, Fresh, Simple.

Hay schreef in totaal veertien kookboeken, die allemaal bestsellers werden. Haar boeken zijn populair vanwege de simpele gerechten en de bijzondere fotografie. In 2007 werd ze gekozen tot een van de zeven beste auteurs van kookboeken ter wereld. Sinds 2001 heeft zij haar eigen Donna Hay Magazine. In 2006 werd ze food editor bij de Australische Marie Claire. Ook was ze als voedseldeskundige verbonden aan The Age en The Sydney Morning Herald. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieserie Fast, Fresh, Simple. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien bij 24Kitchen en in Vlaanderen op Njam!.

Donna Hay heeft twee zonen en is getrouwd met Bill Wilson.

Bibliografie