Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Robinson Crusoe

Daniel Defoe (auteur)
Een schipbreukeling houdt zich achtentwintig jaar in leven op een onbewoond eiland voor de Zuidamerikaanse kust.
Titel
Robinson Crusoe
Auteur
Daniel Defoe
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2012 | Andere uitgaves
336 p.
ISBN
9780141199061 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Het verhaal van Robinson Crusoe is gebaseerd op de ervaringen van Alexander Selkirk, die ruim vier jaar op een onbewoond eiland doorbracht. Ook Crusoe komt op zo'n eiland terecht na een aantal avonturen beleefd te hebben. Hij slaagt erin een menswaardig bestaan op te bouwen dankzij vernuft en doorzettingsvermogen. Na 28 jaar op het eiland gewoond te hebben wordt Crusoe door een Engels schip gered. De aantrekkingskracht van het boek ligt in de strijd van een eenzaam individu met, en te midden van, een vijandige omgeving. Defoe (1659-1731) hanteerde een informele verteltrant, wat het boek des te leesbaarder maakt. Naar de aard van het boek komt er weinig dialoog in voor. Kleine druk en smalle bindmarge.

Over Daniel Defoe

Daniel Defoe (1660 - 24 april 1731), geboren als Daniel Foe, was een Engels schrijver, journalist en spion en wordt wel beschouwd als één der grondleggers, zo niet de grondlegger, van de Engelse roman. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken Robinson Crusoe (1719) en The Fortunes and Misfortunes of the Famous Moll Flanders (1722). Zijn oeuvre omvat meer dan 350 titels.

Biografie

Daniel Defoe werd geboren als Daniel Foe, waarschijnlijk in Stoke Newington nabij Londen. Later voegde hij zelf het mooiklinkende de tussen zijn naam. Defoe was een beroemd schrijver van politieke vlugschriften, journalistieke artikelen en romans.

Zijn ouders waren afgescheiden Presbyterianen. Hij kreeg onderwijs in de afgescheiden academie van Stoke Newington. Na het verlaten van de school ging hij in zaken, maar ging na een aantal jaren door onfortuinlijk handelen bankroet. Hij huwde in 1684 met Mary Tuf…Lees verder op Wikipedia