Strip
Nederlands

Gags. 1

Charel Cambré (auteur)
+1
Gags. 1
×
Gags. 1 Gags. 1
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Gags. 1
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789002248726 (paperback)

Besprekingen

Deze vrolijke stripserie gaat over drie pubers (twee jongens en een meisje) die zich vooral voortbewegen op skateboards, skeelers en bmx-fietsen. Lezer(tje)s van dit album kunnen zich gemakkelijk met de hoofdpersonen identificeren, want de situaties zijn herkenbaar en soms lekker overtrokken. Bijvoorbeeld het rijden met gps-navigatie of stunten met een skateboard met motortje, een waterpistoolgevecht met op het laatst een waterkanon van de politie. Het zijn dertig één-pagina grappen die fris en vrolijk overkomen, met helder kleurgebruik, goed leesbare teksten en karikaturale tekeningen. Een leuke serie die een grote groep kinderen zal aanspreken. Nadeel is dat het een dun album is.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia