Lettertype dyslexie
Nederlands

Radeloos

Carry Slee (auteur)
+1
Radeloos
×
Radeloos Radeloos
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Wanneer zijn vader overlijdt, heeft Paco nergens meer zin in. Zijn klasgenote Yara vindt zichzelf dik en lelijk en hongert zich uit. Vanaf ca. 13 jaar. In lettertype Dyslexie.
Titel
Radeloos
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, 2020
192 p.
Verschijningsdatum
10-08-2020
ISBN
9789463244787 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het verlies van een ouder, overmatig alcoholgebruik en anorexia zijn de thema's in dit probleemboek. Wanneer zijn vader overlijdt, heeft Paco nergens meer zin in. Niet in het opknappen van zijn bestelbusje, niet meer in de website die hij met vrienden maakt. Dan laat zijn vriendin hem ook nog zitten. Hij zoekt meer en meer zijn toevlucht in bier. Zijn klasgenote Yara vindt zichzelf dik en lelijk en hongert zichzelf uit. Een in vlotte stijl geschreven verhaal dat zich in het wereldje van middelbare scholieren afspeelt, met hoofdpersonen waarmee jongeren zich gemakkelijk kunnen identificeren, problemen die aanspreken en veel dialoog, dus lekker weglezend. Gedrukt in lettertype Dyslexie. De tekst is rechts niet uitgelijnd; vrij volle bladspiegel. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia