Luisterboek
Nederlands

Michiel van de Hazelhoeve

Astrid Lindgren (auteur), Rita Verschuur (vertaler), Sander De Heer (verteller)
Michiel haalt de ene streek na de andere uit. Dit tot ergernis van zijn strenge vader en het melkmeisje, maar tot vertedering van zijn moeder. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Michiel zet alles op z'n kop
Michiel laat de poppetjes dansen
Michiel zet z'n beste beentje voor
Onderwerp
Boerderijen, Zweden
Extra onderwerp
LUI, luisterboeken
Titel
Michiel van de Hazelhoeve
Auteur
Astrid Lindgren
Vertaler
Rita Verschuur
Verteller
Sander De Heer  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Emil i Lönneberga ; Nya hyss av Emil i Lönneberga ; An lever Emil i Lönneberga
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
6 cd's
Speelduur
ruim 6,5 uur
ISBN
9789047615309

Besprekingen

Luisterversie van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Sander de Heer. Verhalen over de 6-jarige Zuid-Zweedse boerenjongen Michiel van de Hazelhoeve. De belhamel haalt de ene streek na de andere uit, tot ergernis van zijn strenge vader (diaken) en het melkmeisje, en tot vertedering van zijn moeder (die alle streken in schriften opschrijft), de knecht en Michiels jongere zusje. De klassieke verhalen verschenen in drie boeken in de zestiger jaren. De beschrijvingen van het gezinsleven op een afgelegen boerderij en een dorpsgemeenschap waar de dominee huisbezoeken aflegt om de Bijbel te overhoren, sluiten niet direct aan op de belevingswereld van kinderen anno nu. De streken op zich bieden identificatiemogelijkheden. Verhalende schrijfstijl met gevoel voor (beschouwende) humor. Lange samengestelde zinnen; het taalgebruik is enigszins oubollig. De schrijfster is nadrukkelijk en soms betuttelend aanwezig. Michiel heet in de Zweedse boeken en in de Zweedse tv-serie Emil, maar in …Lees verder

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties