Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Korenbloemblauw

De nieuwe huisarts in een Vlaams dorp ontketent rond 1900 een heksenjacht tegen de plaatselijke vroedvrouw en kruidengenezeres omdat hij niet kan verkroppen dat deze in zijn ogen ongeletterde vrouw meer verstand heeft van genezen dan hij.
Titel
Korenbloemblauw
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs
Taal
Nederlands
Uitgever
Kampen: Westfriesland, 2009
222 p.
ISBN
9789020529241

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Viktor Wouters, de nieuwe huisarts in het dorpje Westerlo, ontketent rond 1900 een ware heksenjacht tegen de plaatselijke vroedvrouw en kruidengenezeres Mimi Loockx omdat hij niet kan verkroppen dat deze in zijn ogen ongeletterde vrouw meer verstand heeft van genezen dan hij. De zaak wordt extra gecompliceerd als zijn beide zoons geïnteresseerd raken in Emera de mooie dochter van Mimi die in haar moeders voetsporen treedt. Benjamin voelt oprechte liefde voor het meisje met de korenbloemblauwe ogen, maar zijn broer Kasimir heeft minder goede bedoelingen. Als iedereen in het dorp zich tegen de vrouwen lijkt te keren en het zelfs tot een rechtszaak komt, is het Benjamin die zich opwerpt tot hun beschermer. De schrijfster heeft haar woonplaats in de Vlaamse Kempen gekozen als decor voor haar roman en er authentieke feiten uit de streek in verwerkt. Een vlot geschreven historische streekroman geschikt voor een groot voornamelijk vrouwelijk lezerspubliek. Normale druk, volle bladspiegel.

Over Anne-Marie Hooyberghs

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de kuns…Lees verder op Wikipedia