Boek
Nederlands

Het erfgoed : roman

Na de verwoesting van de aarde door een chemische en biologische oorlog probeert een echtpaar hun drie kinderen te verbergen voor wetenschappers die op zoek zijn naar gezonde kinderen om de toekomst van de mens zeker te stellen.
Onderwerp
Chemische wapens
Extra onderwerp
Romans
Titel
Het erfgoed : roman
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2007
197 p.
Aantekening
Vormt samen met De beproeving (dl.1), Het ongewisse (dl.2) een trilogie
ISBN
9789075212723

Besprekingen

Derde deel uit een serie na 'De beproeving' en 'Het ongewisse'* die speelt in de toekomst na een biologische en chemische oorlog. De wereld is teruggevallen tot een soort middeleeuwen waarin achterdocht en het recht van de sterkste heersen. De familie Vindevogel heeft drie kinderen; ze verbergen zich voor wetenschappers die op zoek zijn naar gezonde kinderen om de toekomst van de mens zeker te stellen. Ze zijn vooral bang voor Jelinne Vennara; als deze een gezonde dochter krijgt, is ze toch teleurgesteld en stuurt het meisje weg. Anabelle komt bij de familie Vindevogel terecht. Als Jelinne dit hoort, gaat ze weer op zoek naar de Vindevogels. Het verhaal bevat verschillende lijnen waardoor het steeds spannend blijft. Een mooi slot van een toch wel dramatisch toekomstbeeld. Elk deel is overigens afzonderlijk te lezen. Vrij kleine druk.

Over Anne-Marie Hooyberghs

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de kuns…Lees verder op Wikipedia