Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een verpleegkundige in een verzorgingshuis vraagt raad aan een oudere bewoonster als ze moet kiezen tussen de liefde voor haar vriend en die voor een collega.
Extra onderwerp
STR
Titel
Herinneringen
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Westfriesland, 2013
224 p.
ISBN
9789020533316 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Kristie Franks is verpleegkundige in een verzorgingshuis. In dat huis komt de 88-jarige Katarina Dubois wonen met wie Kristie een bijzondere band krijgt. Door het verhaal heen vertelt Katarina aan Kristie haar levensgeschiedenis. Kristie op haar beurt heeft advies nodig omdat ze moet kiezen tussen de liefde van haar vriend en die van haar collega. Een mooi verhaal over de bijzondere band tussen twee mensen die elkaar als oma en kleindochter gaan zien. De karaktertekening is goed uitgewerkt ook als het gaat om de twee mannen rond Kristie. Voor een grote lezerskring. Vrij kleine druk.

Over Anne-Marie Hooyberghs

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de kuns…Lees verder op Wikipedia