Boek
Nederlands
Een jonge vrouw ontvlucht haar agressieve ex en maakt een treinreis door Europa in een gevarieerd gezelschap.
Onderwerp
Stalking
Titel
Bewijs het maar
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2020
224 p.
ISBN
9789020537192 (hardback)

Besprekingen

Steffi Staes’ agressieve ex valt haar lastig, dus besluit ze een maand op vakantie te gaan. Met een groep reist ze onder de leiding van de charmante reisleider Lorenzo met de trein door Europa. Steffi vindt aansluiting bij een paar dames van middelbare leeftijd, maar ook de jonge reizigers hebben graag haar aandacht, onder wie een knappe student geneeskunde. Wanneer merkwaardige gebeurtenissen zich opstapelen is Steffi bang dat haar ex haar gevolgd is. Kan ze haar hart openstellen voor een andere man of brengt ze daarmee de hele groep in gevaar? ‘Bewijs het maar’ is een makkelijk leesbare roman, door de afwisseling van locaties en de achtervolging blijft het verhaal de nodige vaart houden. Het einde is niet onvoorzien en vrij zoetsappig, prima lectuur voor liefhebbers van feelgood met een beetje actie. Anne-Marie Hooyberghs (1954) is een Vlaamse kunstenares en schrijfster van zowel historische als moderne romans. Na haar debuut in 1995 schreef ze meer dan twintig andere boeken.

Over Anne-Marie Hooyberghs

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de kuns…Lees verder op Wikipedia