Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Als dromen vervagen

Wanneer een jonge Vlaamse boerendochter tijdens de Franse Revolutie trouwt met een boerenzoon, kan ze haar geliefde niet vergeten.
Titel
Als dromen vervagen
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs
Taal
Nederlands
Uitgever
Kampen: Westfriesland, 2010
271 p.
ISBN
9789020529869 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het verhaal speelt zich af in Vlaanderen tijdens de Franse Revolutie, de tijd dat veel jongemannen werden geronseld om voor de Franse regering te vechten. Een arme muzikant, die de 'bosduivel' wordt genoemd, helpt de jongemannen onderduiken. Zij verwachten van hem dat hij dat gewoon doet zonder rekening te houden met zijn wensen. De zus van twee onderduikers zorgt voor eten. Ze komt in contact met de betoverende muziek van de bosduivel en raakt in zijn ban. Eenvoudig verhaal, dat de lezer meeneemt naar drie eeuwen geleden. In haar romans schrijft de auteur over thema’s als klassentegenstellingen, maar ook anorexia, criminaliteit, oorlog en wetenschap worden niet geschuwd. Zij schrijft ook kinder- en jeugdboeken. Hardcover met aardig getekende illustratie, normale druk.

Over Anne-Marie Hooyberghs

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de kuns…Lees verder op Wikipedia