Boek
Nederlands

Wat hangt daar in de lucht?

Anke Kranendonk (auteur), Hilde Jacobs (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een jongetje gaat samen met zijn ouders en broertjes kamperen bij de boer. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Wat hangt daar in de lucht?
Auteur
Anke Kranendonk
Illustrator
Hilde Jacobs
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011
27 p. : ill.
ISBN
9789027661906 (hardback)

Besprekingen

De ik-persoon gaat samen met zijn ouders en broertjes op vakantie, maar waar ze naartoe gaan blijft een grote verrassing. Met vrolijke, deels paginagrote afbeeldingen in kleur. De tekst staat voor het grootste deel gescheiden van de tekeningen. Een-, twee- en drielettergrepige woorden, een normale letter, hoofdletters, interpunctie, AVI-M4. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar álle letters van het woord leren. De boekjes sluiten aan bij de methode Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad. Dit boekje sluit aan bij kern 12 van Veilig leren lezen en is te lezen na 36 weken leesonderwijs. Bij elke kern zijn er drie boekjes. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Anke Kranendonk

Anke Kranendonk (Baarn, 16 mei 1959) is een Nederlandse actrice en schrijfster.

Kranendonk heeft twee oudere broers en een jongere zus. Anke begon aan het Atheneum, maar behaalde uiteindelijk haar HAVO-diploma. Na de middelbare school besloot ze de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te gaan volgen. Door lichamelijke klachten moest ze hiermee na enkele maanden stoppen. Kranendonk besloot zich aan te melden voor de Pedagogische Academie. Anke ging aan de slag als lerares en besloot toneel-, beweging- en cameralessen te gaan nemen. Door regisseur Ben Sombogaart werd ze gevraagd om de hoofdrol te spelen in de VPRO-jeugdserie Buurman Bolle. Gastrollen volgde in Goede tijden, slechte tijden (1992) en Goudkust (1996). Naast haar rollen op televisie richtte ze ook een toneelgezelschap op.

Na de geboorte van haar dochter in 1990 begon Kranendonk ook als schrijfster. In 1993 verscheen haar eerste boek, Van huilen krijg je dorst (Lemniscaat). In 1993 wordt…Lees verder op Wikipedia

Suggesties