Boek
Nederlands

Zomerpret

+1
Zomerpret
×
Zomerpret Zomerpret
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vos, Muis, en Uil spelen aan zee. Ze willen vliegeren maar er staat te weinig wind. Help je blazen? En help je met golven maken zodat Wasbeer met zijn bootje naar het strand kan komen? Interactief prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Zomer, Spelen
Titel
Zomerpret
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[26] p. : ill.
ISBN
9789044843293 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat vierkant prentenboek over drie vrienden: Vos, Muis en Uil, die samen willen vliegeren, met zand spelen, bootje varen met Wasbeer en bellen blazen. De lezer wordt actief bij het verhaal betrokken en moet bijvoorbeeld blazen of schudden. Ook wordt gevraagd het boek te kantelen en daarna de bladzijde om te slaan, maar welke? Andere vragen zijn volkomen duidelijk. Dit mooi vormgegeven boek met warme, aantrekkelijke en vrolijke illustraties is een lust voor het oog. De gestileerde illustraties zijn bladvullend en de tekst is er doorheen gedrukt in meerdere lettertypes. Het taalgebruik is eenvoudig en heeft een prettige stijl. Op het schutblad achterin staan alle bellen die geblazen worden door het drietal. Eerder verscheen in dezelfde opzet 'Winterpret'*. Speels, interactief prentenboek voor kinderen ca. 2,5 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia