Boek
Nederlands

Moorddadige identiteiten

Amin Maalouf (auteur)
+1
Moorddadige identiteiten
×
Moorddadige identiteiten Moorddadige identiteiten

Moorddadige identiteiten

In de reeks:
Genre:
Waar komt de drang vandaan om tot een groep, tot een gemeenschap te behoren, of die nu cultureel, religieus of nationaal van aard is? En waarom leidt dat op zich gerechtvaardigde verlangen zo vaak tot angst voor, zelfs afkeer van de ander? In het klassiek geworden essay Moorddadige identiteiten onderzoekt Amin Maalouf wat een term als identiteit juist betekent, hoe hij te pas en te onpas wordt geb
Titel
Moorddadige identiteiten
Auteur
Amin Maalouf
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les identités meurtrières
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2021 | Andere uitgaves
218 p.
ISBN
9789002269332 (paperback)

Over Amin Maalouf

Amin Maalouf (Arabisch: أمين معلوف ['amīn maʕlūf]) (Beiroet, 25 februari 1949) is een Frans-Libanees schrijver en voormalig journalist.

Biografie

Afkomst en opleiding

Malouf is geboren in Beiroet, brengt zijn eerste levensjaren door in Egypte en groeide op in Libanon. Zijn vader was een bekend journalist en ook dichter en schilder. Hij stamde uit een in de 19de eeuw tot het protestantse presbyterianisme bekeerde familie. Zijn moeder komt uit een Franstalige maronitische familie met wortels in Istanboel.

Amin gaat naar een Franstalige jezuïetenschool, het Notre-Dame de Jamhour college (zijn drie zussen gingen naar de nonnenschool van Besançon). Hij studeerde sociologie en economie aan de katholieke Université Saint-Joseph en ontmoet aldaar Andrée met wie hij in 1971 trouwde. Hij ging werken als journalist.

Loopbaan in FrankrijkLees verder op Wikipedia