Boek
Nederlands

Zwarte lijst

Alyson Noël (auteur), Irene Paridaans (vertaler)
+1
Zwarte lijst
×
Zwarte lijst Zwarte lijst
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Clubpromotor Aster is de hoofdverdachte in de verdwijning van een filmster, maar haar voormalige rivalen ontvangen anonieme berichten die een ander verhaal vertellen. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
THR, CHI, thriller
Titel
Zwarte lijst
Auteur
Alyson Noël
Vertaler
Irene Paridaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blacklist
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2017
318 p.
ISBN
9789402723304 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In navolging van het eerste deel uit de 'Beautiful Idols'-serie* gaat dit tweede deel verder in de wereld van clubpromotors in Hollywood. Celebrities, roddels, drama, liefdesverhoudingen, moord, ontvoeringen en mysterie zijn dan ook de centrale thema's. De talrijke karakters, de missende voorgeschiedenis en verwarrende verhaallijnen – waarbij ieder hoofdstuk verteld wordt vanuit een ander perspectief – maken het lastig om direct in het verhaal te komen. Filmster Madison is verdwenen en Aster, een van de drie Hollywood-droomnajagers, is hoofdverdachte. Haar vrienden ontvangen mysterieuze berichten, waarmee ze achter de waarheid van de verdwijning proberen te komen. Het verhaal leest vlot weg en de spanning wordt goed opgebouwd, al voelt de cliffhanger aan het eind onbevredigend: de meeste vragen blijven onbeantwoord of roepen nog meer vragen op, maar dat zal in het vervolgdeel wel aan bod komen. De overeenkomsten met de populaire serie 'Pretty Little Liars' zullen dit een gewilde titel…Lees verder

Over Alyson Noël

CC BY 3.0 - Foto van/door Axel Hindemith

Alyson Noël (Laguna Beach, 3 december 1965) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Alyson Noël woont in Laguna Beach in Californië. Als schrijfster haalde zij haar inspiratie uit het boek Are You There God? It's Me, Margaret van June Blume. Noëls eerste eigen boek was Faking 19, een jong-volwassen roman die gaat over de levensstijl van tieners.

Bibliografie

  • Faking 19 (2005)
  • Art Geeks and Prom Queens (2005)
  • Laguna Cove (2006)
  • Fly Me to the Moon (2006)
  • Kiss & Blog (2007)
  • Saving Zoë (2007)
  • Cruel Summer (2008)
  • De onsterfelijken serie:
    • Evermore (2009)
    • Blauwe maan (2009)
    • Schaduwland (2009)
    • Duistere Vlam (2010)
    • Nachtster (2010)
    • Lotusbloem (2011)
  • Lees verder op Wikipedia