Boek
Nederlands
Als het zoveelste lijk op een parkeerplaats van een snelweg wordt gevonden, vermoedt de FBI een patroon en stuurt agente Maggie O'Dell achter de moordenaar aan.
Titel
Gestrand
Auteur
Alex Kava
Vertaler
Erica Disco
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stranded
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2014
382 p.
ISBN
9789034753403 (paperback)

Besprekingen

Als het zoveelste lijk op een parkeerplaats van een snelweg wordt gevonden, vermoedt de FBI een patroon en stuurt FBI-agente Maggie O'Dell er op af. Haar vriendin Glenn ontmoet een gevangene die vindplaatsen van lijken kent. Als de moordenaar zelf contact zoekt met Maggie ontstaat een tweestrijd tussen hem en haar. Weer een deel uit een serie met O'Dell als hoofdrolspeler. Haar karakter maar ook dat van de andere spelers in dit dertien in een dozijnverhaal komt nooit echt tot leven. Alle ingrediënten zitten in het moordverhaal, vooral veel bloederige details, maar de wijze waarop het wordt uitgewerkt is zo voorspelbaar en ongeloofwaardig dat het verhaal nooit boeit en alleen volwassen fans zal hebben die geen eisen stellen. Zo wordt bijvoorbeeld niet duidelijk waarom de moordenaar de ene keer iedereen beestachtig vermoord en het volgende moment slachtoffers in leven laat. Het taalgebruik is niet moeilijk maar omdat spanningselementen ontbreken, sleept het verhaal zich op een langdradi…Lees verder

Over Alex Kava

Alex Kava (geboren Sharon M. Kava op 7 juni 1960 in Silver Creek, Nebraska) is een Amerikaanse auteur van psychologische spanning romans.

Boeken

Alex Kava's romans zijn series met FBI-Profiler Maggie O'Dell, een tweede serie met hondengeleider Ryder Creed (met O'Dell als een extra teken), en andere zelfstandige romans, samenwerking en korte verhalen. Kava is gefascineerd door de ware leven misdaden en bevat de details van de verschillende crime-deskundige bronnen in haar werk. Zij was de eregast op de Mayhem In The Midlands 2008 Mystery Conference, gehouden in Omaha, NE.

Maggie O'Dell Serie

Ryder Creed Serie

Zelfstandige Romans

Korte Verhalen

Lees verder op Wikipedia