Dvd
Engels

Doctor Finlay. Complete serie 1-4

A.J. Cronin (naar het werk van), David Rintoul (acteur), Annette Crosbie (acteur)
Belevenissen van plattelandsarts Finlay en zijn patie͏̈nten.
Titel
Doctor Finlay. Complete serie 1-4
Naar het werk van
A.J. Cronin
Acteur
David Rintoul Annette Crosbie Ian Bannen
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2019
12 dvd-video's
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 1620 minuten
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de boeken van A.J. Cronin
EAN
8711983970045 (box)

Besprekingen

Schotse televisieserie uit 1993-1996, gebaseerd op een van de vele boeken van de Schotse schrijver en arts A.J. Cronin. Hoofdpersoon is de Schotse plattelandsarts John Finlay (David Rintoul), die in 1946 gedemobiliseerd wordt en na de verschrikkingen van de oorlog terugkeert naar zijn praktijk. Naast persoonlijke problemen en de zorg voor zijn patiënten krijgt hij te maken met zaken als de opbouw van de National Health Service en de modernisering van zijn praktijk. Personages zijn verder onder meer Finlay's oudere praktijkpartner Dr. Cameron (Ian Bannen), huishoudster Janet (Annette Crosbie), assistant Dr. David Neil en nieuwe praktijkpartner Dr. Jennifer Napier. Vier seizoenen met in totaal 27 afleveringen op 12 dvd's.

Over A.J. Cronin

Archibald Joseph (A. J.) Cronin (Cardross (Schotland), 19 juli 1896 – Montreux (Zwitserland), 6 januari 1981) was een Schots auteur en arts. Is hij het meest bekend om The Stars Look Down, The Citadel en The Keys of the Kingdom. Hij voltooide zijn studie medicijnen in 1925 aan de Universiteit van Glasgow. Cronin ligt begraven in La Tour-de-Peilz, Zwitserland. Op basis van zijn verhalen over de plattelandsarts Finley kwam in de jaren 1960 in Nederland de televisieserie Memorandum van een dokter tot stand.

Bibliografie

  • Hatter's Castle (1931)
  • Three Loves (1932)
  • Kaleidoscope in "K" (1933) - Nederlandse titel: De hoofdzuster van zaal K
  • Grand Canary (1933)
  • The Stars Look Down (1935)
  • The Citadel (1937) / The Citadel (film) (1938) gebaseerd op de roman uit 1937
  • Vigil in the Night (1939)
  • The Valor…Lees verder op Wikipedia