Boek
Nederlands
Ashton is ongelukkig in haar relatie met Sawyer. Wanneer hij op vakantie vertrekt, gaat ze achter zijn neef Beau aan. Die is ook verliefd op haar, maar negeert die gevoelens uit respect voor zijn neef. Tot de wederzijdse aantrekkingskracht zo groot is dat ze geen weerstand kunnen bieden.
Extra onderwerp
CHI, ROM
Titel
Perfecte zomer
Auteur
Abbi Glines
Vertaler
Ciska Van Dongen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Vincent boys
Editie
2
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2013
270 p.
ISBN
9789045205625 (paperback)

Besprekingen

De bloedmooie, piepjonge Ashton heeft de ideale schoonzoon gestrikt, Sawyer. Maar stiekem heeft ze een stevige boon voor diens neef Beau, haar jeugdvriend met wie ze veel kattenkwaad uithaalde en die de reputatie heeft een bad guy te zijn. Wanneer haar Granny plots overlijdt, is Beau er om haar te troosten en van het een komt het ander. Ze bedriegt Sawyer met Beau. Na de nodige twijfels en schermutselingen tussen het trio ruilt ze uiteindelijk de degelijke Sawyer in voor haar grote liefde Beau.
Perfecte zomer is niet meer of niet minder dan een stationsromannetje in een modern kleedje gestoken, in dit geval een zinnenprikkelend beeld op de omslag. De personages hebben een goddelijk, perfect lichaam en het verhaal is al even voorspelbaar als de zogenaamd stomende seksscènes: ‘“O…o god,” riep ze uit en haar handen sloten zich strak om mijn bovenarmen. Ik trilde. Ik wilde meer. Dit mocht ik niet doen. Dit kon absoluut niet. Ze was overstuur. Ze was Sawyers meisje. Ik l…Lees verder
Ashton en Beau, twee jonge mensen uit Alabama, voelen zich ieder op hun eigen manier tot de ander aangetrokken. Helaas staat Sawyer, de vriend van Ashton en neef van Beau, tussen hen in en dus proberen ze hun gevoelens voor elkaar te onderdrukken. Maar natuurlijk werken deze pogingen averechts; op een gegeven moment komt het tot een heftige confrontatie met alle gevolgen van dien. Het verhaal komt aarzelend op gang, zodat de lezer in het begin moeite heeft om bij de les te blijven. Zodra echter de remmen losgaan, volgt de ene expliciete seksscene na de andere en is de rest bijzaak. De conservatieve en streng christelijke samenleving in deze bible belt-staat enerzijds en de vrijgevochten seksuele moraal van de minderjarige hoofdpersonen anderzijds staan in schrille tegenstelling tot elkaar. Matige, soms wat letterlijke vertaling. Eerste deel van het tweeluik 'De Vincent Boys'*. Kleine druk.