Geleid bezoek historische kaarten

Erik Van Hove leidt een beperkte groep doorheen historische kaarten én zijn eigen uitgave over de cartograaf Fricx, voorzien van deskundige en bevlogen uitleg.

Erik Van Hove is fan van de bibliotheek van Bilzen én verzamelaar van historische kaarten uit de 16e tot de 18e eeuw. Zijn prachtige kaarten van onze contreien werden in meerdere afleveringen tentoongesteld in de exporuimte in de bibliotheek. Nu verzorgt Erik zelf een uitgave: ‘Eugenius H. Fricx, Atlas van de Nederlanden en de grenzen met Frankrijk, (2020 facsimile uitgave van 27 kaarten op oorspronkelijke grootte)’. Naar aanleiding van deze ‘boeklancering’ laat Erik prachtige oude kaarten zien van de Brusselse cartograaf Fricx, onder meer de volledige Zuidelijke Nederlanden in 24 folio bladeren, en oude boeken zoals (militaire) atlassen met kaarten van of gebaseerd op het werk van Fricx.

Plaatsen zijn beperkt tot 10 personen. Deelname is gratis. Vooraf inschrijven via onderstaand formulier is verplicht.

Inschrijvingsformulier