Afgelast - Boeklancering 'Je impact als leerkracht vergroten'.

Annick Jehaes & Liesbet Moortgat

Annick Jehaes & Liesbet Moorgat

Annick Jehaes & Liesbet Moortgat stellen op 29 november hun nieuwe boek voor: 'Je impact als leerkracht vergroten'.

Inhoud

Op welk moment kreeg jij ‘goesting’ om voor de klas te gaan staan? Vanuit welke drijfveren koos jij voor 'het onderwijs'? En hoe probeer jij dag in dag uit het verschil te maken? Annick Jehaes en Liesbet Moortgat willen je dagelijkse inspanningen als onderwijsprofessional erkennen, (je) tonen hoeveel impact je nu al hebt en je inspireren om je motivatie en werkplezier te behouden of meer nog, te versterken.

Je impact als leerkracht vergroten leert je hoe die inspanningen een maximaal rsultaat kunnen opleveren. Hoe je een blijvende impact hebt en hoe je (binnen onderwijs) echt het verschil maakt (voor een leerling). Aan de hand van drie ankerpunten – authenticiteit, samenwerking en participatie – loodsen de auteurs je doorheen deze praktijkgerichte gids. Stapsgewijs leer je je daadkracht versterken en zie je je ‘goesting’ om les te geven toenemen.

De theoretische inzichten in het boek worden naar jouw specifieke schoolomgeving en lespraktijk vertaald. Persoonlijke getuigenissen van leerkrachten met zeer uiteenlopende achtergronden en opdrachten, laten een beklijvende indruk achter en tonen de sterke voeling van dit boek met wat leeft binnen het hedendaagse onderwijs. Je impact als leerkracht vergroten richt zich zowel tot ervaren leerkrachten met veel onderwijsjaren op de teller als studenten in de lerarenopleiding en mensen die nog maar net voor de klas staan.

Biografie

Annick Jehaes is leerkracht wiskunde, (loopbaan-)coach en trainer. Haar boek en bijhorend project Veerkrachtig voor de klas (2017) groeide uit tot een volwaardige onderwijsvorming waarmee ze al heel wat scholen wist te enthousiasmeren en inspireren.

Liesbet Moortgat is zelfstandig orthopedagoog en oplossingsgericht psychotherapeut. Haar passie voor onderwijs en ervaringen als leerkracht en leerlingenbegeleider verwerkt ze in diverse vormingsinitiatieven voor schoolteams. Met haar boek Aan de slag met je klas (2013) wist ze menig leerkracht warm te maken om (meer) oplossingsgericht te werken.

Inschrijvingsformulier